knjizara.com
Kćeri Rima

Kejt Kvin (autor)

Kćeri Rima
rasprodato

Burna 69, "godina četiri cara" promeniće mnogo toga u Rimskom carstvu, a naročito živote dveju sestara lično vezanih za sudbinu Rima. Otmena i ambiciozna Kornelija predstavlja otelotvorenje savršene rimske supruge, koja živi za dan kada će njen odani muž postati car. Njena sestra Marcela, odabrala je ulogu naoko nepristrasnog posmatrača događaja koji će obeležiti istoriju. Međutim kada im krvaviprevrat okrene život naglavačke, prinuđene su da upotrebe svu mudrost i domišljatost ne bi li spasle glavu. Dok Kornelija pokušava da zaboravi razorene snove, Marcela otkriva skriveni dar i neštedimice ga koristi kako bi uticala na najmoćnije ljude u Rimu. Opijena uzbudljivim

preokretima koje izaziva svojim spletkama, Marcela previđa neminovan ishod: na kraju, ipak, samo jedan od njih može postati rimski car, upravo onaj koji će joj vrlo okrutno pokazati da medalja uvek ima dve strane.
Uzbudljiva i živopisna pripovest o burnoj"godini četiri cara", ovoga puta ispričana iz drugog ugla, iz ugla rimskih matrona, kroz istoriju često optuživanih za poguban uticaj na bogatu istoriju moćnog carstva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 415 str.; 978-86-505-2218-9;