knjizara.com
Alisina mreža

Kejt Kvin (autor)

Alisina mreža
1189 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Bestseler New York Timesa i USA Todaya
Istinita priča o engleskim i francuskim špijunkama Prvog svetskog rata, hrabrim ženama koje su umnogome menjale tok istorije.
1947. Nakon završetka Drugog svetskog rata američka studentkinja Šarli Sent Kler trudna je, neudata i na pragu da je roditelji izbace iz kuće. Dok se bori sa odlukama koje će joj prelomiti život, Šarli gaji nadu da je njena voljena rođaka Roz, koja je nestala u Francuskoj za vreme nacističke okupacije, možda još živa. Prisilno dovedena u Evropu, gde njen „problemčić“ treba da se reši, Šarli putuje u London, odlučna da otkrije šta se dogodilo s njenom rođakom.
1915. Iv Gardiner gori od želje

da se uključi u borbu protiv Nemaca i nenadano joj se ukazuje prilika da postane uhoda. U okupiranoj Francuskoj upoznaje se s čudesnom Lili, „Kraljicom uhoda“, koja rukovodi „Alisinom mrežom“, ogromnom mašinerijom tajnih agenata, ispred samog neprijateljevog nosa. Lili će joj biti mentor, i između ove dve žene razviće se snažno prijateljstvo.
Nakon više od trideset godina, progonjena jednim izdajstvom koje je raskinulo Alisinu mrežu, Iv svoje dane provodi u pijanstvu, osamljena u oronuloj kući u Londonu. Do one noći kada će u njen dom upasti mlada Amerikanka i izgovoriti ime koje Iv nije čula decenijama. Ovo ime će ih obe povesti u misiju potrage za istinom… kuda god da istina vodi.

„Ova uzbudljiva priča nudi odvažne junakinje, zlikovce koje ćete od srca mrzeti, te dramatične uloge koji se tiču života i smrti. Neodoljiv spoj istorijske fikcije, trilera i ženskog romana, složena priča i sjajni likovi imaju šta da pruže gotovo svakom.“ Library Journal

„Divan roman sa istorijskom podlogom. Knjiga koja se obavezno čita!“ Historical Novel Society

„Ljubitelji istorijske proze, knjiga o špijunima i uzbudljive drame biće oduševljeni svakom rečenicom.“ BookPage

„Moćan roman koji se ne pušta iz ruku!“ RT Book Reviews

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 550 str.; 978-86-521-3641-4;