knjizara.com
Kanali marketinga
trgovina i ostali kanali

Goran Petković, Stipe Lovreta, Jelena Končar (autor)

Kanali marketinga
rasprodato

Po svom sadržaju i strukturi knjiga odražava standardnu materiju koja se u inostranoj literaturi pojavljuje pod naslovom Marketing Channels ili Distribution Channels Management. Određene specifičnosti rezultat su teorijskog nasleđa i karijere autora koji su dugo godina prevashodno bili vezani za oblast trgovine. Utoliko je i poseban akcenat u trećem delu ove knjige stavljen na institucije u kanalima marketinga: trgovinu i posebne tržišne institucije, što je čini specifičnom u odnosu na pomenute generičke naslove iz ove oblasti.
Ostali delovi knjige su standardni u odnosu na svetska iskustva. Knjiga je o

rganizovana u sledeće četiri logične i međuzavisne celine: Struktura, Upravljanje, Institucije i Funkcionisanje (kanala marketinga).

Pored osnovnog teksta na 360 strana (30 poglavlja x 12 strana), svako poglavlje sadrži potrebna pedagoška pomagala. Svako poglavlje počinje ciljevima, tj. objašnjenjem šta će student u tom poglavlju da nauči. Sledi uvodna ilustracija, kratka vinjeta na jednoj strani u kojoj je dat slučaj iz prakse koji pomaže da se bolje oseti kontekst u kome se pojavljuju problemi, institucije ili koncepti opisani u tom poglavlju.
Nakon toga je izložen osnovni tekst, posle koga su priloženi rezime poglavlja na jednoj strani, pitanja za proveru znanja, ključni pojmovi, internet adre-se vezane za to poglavlje i korišćena literatura.

Na posebnom CD-u koji se obavezno prilaže uz knjigu dati su brojni primeri koji su sadržajno vezani za 30 osnovnih poglavlja u knjizi. Pored toga, izdanje na CD sadrži i šire tekstove koji nisu odštampani u knjizi i koji mogu da posluže onima koji imaju potrebe za širim pristupom problemima trgovine i ostalih kanala marketinga.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trgovina
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 6. izdanje, 2019; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 639 str.; 978-86-403-1467-1;