knjizara.com
Kako pobediti gastritis ishranom

Zorana Borozan (autor)

Kako pobediti gastritis ishranom
rasprodato

Knjiga napisana kao mali vodič kroz bolest zvanu - gastritis. Kada saznate da bolujete od ovog oboljenja čini vam se, pre svega, da ste zakoračili u nepoznat svet. Nakon dijagnostike lekar će vam reći šta da izbegavate u ishrani. Praktična primena svakog uputstva je često nepoznanica. Oboleli su u dilemi kako da primene uputstva lekara. Za nov način ishrane niko nije spreman jer, nažalost, tek kada se razbolimo razmišljamo o pravilnoj ishrani.
Kroz predloženo štivo upoznaćete se pre svega sa svojom bolešću. Veoma je važno poznavati uzroke, ali i posledice oboljenja. Ova knjiga će vam na originalan način u tome pomoći jer je pisana “narodnim jezikom”. Autorka je objasnila na

stanak bolesti, njene oblike ali pre svega dijetetski režim koji treba primeniti kako bi eliminisali nastale tegobe. Primenom pravilnog režima ishrane ne samo da će vam biti bolje, već ste na dobrom putu ka održavanju boljeg zdravstvenog stanja pa i izlečenju.
Za obolele od gastritisa veoma je bitan način pripreme obroka, tj. kako dozvoljene namirnice pravilno pripremiti. Takav način se verovatno dosta razlikuje od onoga koji ste do sada koristili. To svakako ne znači da i od sada vaši obroci ne treba da budu ukusni. Naprotiv! Sada treba da budu takvi da ne stvaraju poznate tegobe.
Pred nama je puno novih jela koja su neobična za naše podneblje. Ovi recepti se ne mogu naći u drugim knjigama. Prvenstveno zato što su ovde priređeni i isprobani za obolele od gastritisa. Njihova vrednost je i u tome što cela porodica može uživati u pripremljenim jelima, zato što su ukusna, dobro se podnose i lako vare. Zato hrabro zakoračite u novu i pravilnu ishranu, jer će vam ona doneti boljitak u zdravlju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Gastroenterologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Computer book; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 87 str.; 978-86-7976-133-0;