Jeretička kraljica - Nefertari

nesrećna naslednica faraonova miljenica

Mišel Moran (autor)

Jeretička kraljica - Nefertari

rasprodato

Nakon Nefertiri, ovo je drugi istorijski roman Mišel Moran, koji će vas bez sumnje jednako oduševiti.

Nakon ubistva Nefertiti i ostatka njene porodice zbog jeretičkog verovanja, jedina preživela, princeza Nefertari odrasta u hramu faraona Setija I. Iako je voljena od kralja Ramzesa II, Nefertari se plaši mržnje ljudi Egipta zbog nepopularnosti njene porodice. Uprkos svojoj mladosti, Nefertari otkriva ogromnu snagu ljubavi prema Ramzesu, kao i dar za jezike i političke manipulacije koje će joj obezbediti mesto kraljice Egipta.

U romanu su prisutni svi elementi dobrog zapleta: život na dvoru, intrige, politika, ljubav, rat i religija. Iskrene preporuke!Starred Review

Vetrovi promena duvaju Tebom. U razarajućem požaru u palati strada Osamnaesta dinastija kraljevske porodice, sa izuzetkom Nefertari, nećake nekadašnje kraljice Nefertiti. Nefertarina porodica je žigosana kao jeretička, i niko u Egiptu se ne usuđuje da pomene njihova imena. Nefertari, princeza problematičnog porekla, ostaje u kraljevskoj palati, a javnost u potpunosti zaboravlja na nju. Ipak, sreća se Nefertari ponovo nasmešila kada postaje štićenica faraonove tetke. Odvode je u hram Hator, u kojem dobija obrazovanje koje priliči budućoj kraljici.

Uskoro se Nefertari zaljubljuje u Ramzesa II, i uprkos neslavnoj istoriji njene porodice, ona uspeva ne samo da zadobije njegovu ljubav već da u njemu probudi i želju da je učini svojom ženom. Ceo Egipat se protivi braku između sjajne zvezde nove dinastije u usponu i blede zvezde stare, jeretičke dinastije. I baš u trenutku kada talas političkih nevolja dovodi zemlju na ivicu opstanka, Nefertari postaje žena Ramzesa Velikog. Predodređen da bude najmoćniji faraon u Egiptu, Ramzes II je na čelu egipatskog naroda baš u trenutku kada se ovaj suočava sa najpoznatijim egzodusom u istoriji.

Roman "Jeretička kraljica", obiman i vrlo izdašan u detaljima, mogao bi se nazvati romanom strasti i moći, duboke tuge i konačnog izbavljenja.

Nefertari govori svoju priču, jednostavno, skromno, i jasno, na način koji privlači čitaoce. Romantik-tajms.

Očaravajući roman „Jeretička kraljica” tako je živ i bogat detaljima da čitaoci gotovo da mogu osetiti toplinu i miris pustinje drevnog Egipta "

Tess Gerritsen, NYT bestselling author

U starom Egiptu, zaboravljena princeza mora da prevaziđe prošlost njene porodice i izmeni istoriju.

„Moja ljubav je jedinstvena i niko se ne može porediti sa njom... Umrevši mi je ukrala srce.“

Ramzes II

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Beoknjiga; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 361 str.; 978-86-7694-252-7;