×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Itake

Vesna Pešić, Irina Deretić (autor)

Itake
1122 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Pred čitaocima se nalazi nesvakidašnji putopis. Ovom knjigom se putešestvuje prostorom ostrva Itaka, opisuju se susreti s njenim stvarnim i imaginarnim stanovnicima, autorkama su sagovornici veliki književnici, njihova dela i junaci sa Itake. Itake su različite, ali međusobno povezane priče o Itaki, pisane vrlo raznolikim stilom, od lirskih zapisa preko realističkih opisa do fantazijskih priča, pri čemu je svaki način poetskog izlaganja prilagođen osobenosti sadržaja o kojem se govori. Knjiga ide daleko u prošlost Itake, duhovito i lirski nam opisuje njenu sadašnjost, čak se otvara i prema budućnosti. Humorističkim to

nom se prikazuju savremene teme: politika, turizam, novac, novi prosci i nove "vrednosti" koja otvaraju pitanja o smislu i trajanju. Istražujući Itaku autorke su podstaknute da sebe ispitaju, promišljajući o dubini i granicama vlastitog emotivnog i duhovnog sveta, i same iznenađene šta će na tom putu naći.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Grčka
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Pešić i sinovi; 2017; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 237 str.; 978-86-7540-280-0;