knjizara.com
Iskre nalik zvezdama

Nadija Hašimi (autor)

Iskre nalik zvezdama
1189 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Autorka bestselera Biser koji je slomio školjku i Kad je mesec nisko.

Kabul, 1978: ćerka ugledne porodice, Sitara Zamani, živi privilegovanim životom u uspešnoj kosmopolitskoj prestonici Avganistana. Pod vođstvom progresivnog predsednika Dauda Hana i Sitarinog voljenog oca, predsednikove desne ruke, budućnost zemlje je mnogo obećavala. Ali Aprilska revolucija, kratak i krvav događaj koji se završio državnim udarom, bio je koban po brojne vladine službenike. Ubijena je cela Sitarina porodica. Samo je ona preživela.

Njujork, 2008: Sitara živi u Americi pod izmenjenim imenom. Sada je Arijana Šeperd, uspešan hirurg. U njenu ordinac

iju ulazi čovek koga je mislila da nikada ponovo neće videti. To je Šir, vojnik koji ju je spasao, ali možda i ubio njenu porodicu. Taj susret u Arijani budi bes i želju za osvetom. U potrazi za istinom Arijana odlazi u Kabul – bojno polje između korumpirane vlade i talibana – kroz mračna sec´anja na svet koji je volela i izgubila.

Roman Iskre nalik zvezdama je smela, prosvetljujuc´a, potresna priča puna nade o domu, Americi i Avganistanu, o tragediji i opstanku, ponovnom pronalasku i sec´anju.

„Elegična počast porodici i civilizaciji – krhkim kolektivnim entitetima koji su na ivici opstanka.“
– bookpage.com

„Napeta, ubedljiva i nadrealna priča koja duboko ukorenjena u istoriji modernih avganistanskih previranja i drevnih čarolija.“
– NPR

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 464 str.; 978-86-521-4723-6;