knjizara.com
Instrumenti za rad školskog pedagoga

Nikola Potkonjak, Emina Hebib, Nedeljko Trnavac, Nataša Matović (autor)

Instrumenti za rad školskog pedagoga
rasprodato

Osluškujući potrebe stručnih saradnika - pedagoga, Pedagoško društvo Srbije je iniciralo ponovno izdavanje istog materijala i, uz konsultacije sa autorima, odlučilo da, sada u proširenom sastavu, autorski tim dr Emina Hebib i dr Nataša Matović pripreme prerađeno i dopunjeno izdanje.

Kao i prvo, prerađeno izdanje Zbirke instrumenata za rad školskih pedagoga namenjeno je stručno osposobljenim licima, tj. diplomiranim pedagozima - praktičarima kao priručni materijal koji se može koristiti u obimu i na način koji sam praktičar proceni najadekvatnijim. Namera autorskog

tima je da pripremljenim materijalom afirmiše ideju o značaju istraživačkog rada u školi i važnosti metodoloških i metodičkih znanja i veština za uspešno obavljanje posla školskog pedagoga. Publikaciju mogu da koriste i studenti pedagogije u cilju realizacije predispitnih obaveza u okviru studijskih predmeta Metodologija pedagoških istraživanja, Školska pedagogija i Metodika rada školskog pedagoga.

U osnovi je zadržana ista struktura kao i u prvom izdanju Zbirke. Promene koje su u strukturi izvršene odnose se na drugačiju razradu tri izdvojena poglavlja. saradnja školskog pedagoga sa nastavnicima;saradnja školskog pedagoga sa učenicima; i saradnja školskog pedagoga sa roditeljima učenika i lokalnom zajednicom, a koji se ovom prilikom daju u celini ili određenim delovima, odabranim tematskim celinama.U ovom izdanju priložen je i određeni broj novih instrumenata.

Na oko 320 strana, A-4 formata, šivenog poveza i tvrdih korica, pripremljeni su instrumenti koje možete direktno fotokopirati i koristiti u svakodnevnom radu (na primer: lični karton učenika, norme za praćenje fizičkog razvoja učenika, jednominutni i drugi testovi čitanja, upitnici za profesionalnu orijentaciju, razni testovi znanja itd.).


Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Pedagoško društvo Srbije; 2008; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 296 str.; 978-86-82551-08-9;