knjizara.com
Indijsko pozorište
tradicija i aktivizam

Milena Dragićević Šešić (autor)

Indijsko pozorište
rasprodato

Knjiga Indijsko pozorište: tradicija i aktivizam Milene Dragićević Šešić, profesorke Univerziteta umetnosti u Beogradu, predstavlja i “putopis, besramno ličan” i “naučno delo, zasnovano na interdisciplinarnom pristupu i brojnim teorijskim i empirijskim metodama”. Samo od čitaoca, kako kaže profesorka, zavisi kako će biti pročitana– da li kao knjiga o Indiji, o indijskom pozorištu, o ženskom liderstvu, o preduzetništvu i inovativnom menadžmentu u kulturi... ili na neki sasvim drugi način. Putopisno-istraživački dnevnik koji čini središnji deo ove knjige nastao je prilikom obilaska petnaestak pozorišta i pozorišnih grupa u Indiji 2010. godine. U svom sveobuhvatnom i originaln

om prikazu savremenih pozorišnih praksi u Indiji autorka analizira i kulturni i društveni kontekst u kojem se one razvijaju.

“U opsegu od preko 100 stranica čistog teksta, s mnoštvom fotografija i priloga, rukopis knjige Indijsko pozorište: tradicija i aktivizam Milene Dragićević Šešić u regionalnoj literaturi, pa i u širim okvirima, uistinu predstavlja retko djelo o kazalištu, i to iz više podjednako važnih i vrijednih razloga.”
prof. dr Darko Lukić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Indija
Ostali naslovi iz oblasti: Pozorište

Izdavač: Clio; 2013; Broširani povez; latinica; 22 cm; 242 str.; 978-86-7102-441-9;