Halo, Beograd

Momo Kapor (autor)

Halo, Beograd

572 din

Stara cena: 715 din

U korpu

Halo, Beograd je završni deo trilogije zapisa o Beograđanima, o njihovom gradu i životu u njemu, koju sačinjavaju i ranije objavl?ene knjige 011 i Istok–Zapad. Tekstovi su objavljivani u popularnoj nedel?noj rubrici „011”, koju je u listu Politika godinama vodio beogradski pisac i slikar Momo Kapor. Svoje delo autor je ilustrovao mnoštvom crno-belih crteža.
Ova knjiga pomaže Beograđanima u tuđini da ne zaborave svoj grad. Ona je, takođe, i podsetnik na jedan Beograd koga više nema. Literarni telefonski imenik sastavl?en od iščezlih lica, ličnosti, melodija, mesta i događaja – svega onog sa čime smo odrasli...
Beograd nije sav u Beogradu!

Mnogo veći deo Beograda jeste u čežnji za Beogradom, koja ga čini većim i lepšim nego što u stvari jeste. Beograd nije u Beogradu jer Beograd i nije samo grad – on je metafora, poseban način života, ugao gledanja na stvari.
Beograd je u ideji koja oplođava svet gde god se prenese njegov duh. On je u nekom vicu, u slučajnom gestu, u urođenoj ležernosti sa kojom se primaju pobede i porazi, tamo gde je jedinica za merenje stila – šarm!
„Beograd je rasut na sve četiri strane sveta. Čeznem da jednoga dana svi ovi Beogradi budu na okupu...”
Možda je knjiga Halo, Beograd pokušaj da se to ostvari?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Dereta; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 214 str.; 978-86-6457-120-3;