knjizara.com
Grobnica u Veneciji

Mateo Strukul (autor)

Grobnica u Veneciji
1099 din
U korpu

Venecija, zima 1725. godine. Dok epidemija velikih boginja odnosi žrtve, devojka iz jedne od najuglednijih porodica pronađena je mrtva u tamnim i ledenim vodama kanala Rio dei Mendikanti. U atmosferi rastućih tenzija, inkvizitor poziva umetnika Đovanija Antonija Kanala, poznatijeg kao Kanaleto, a u vezi sa njegovim nedavnim delom, na kojem je naslikao upravo ovo ozloglašeno mesto: postavlja se pitanje da li postoji veza između slikara i ubistva? Dok uplašen napušta Duždevu palatu, Kanaleta zaustavljaju i odvode pred dužda, jer i njega lično zanima ta slika, Rio dei Mendikanti. Na slici p

ostoji nešto što bi, ako bi bilo otkriveno, moglo da izvrne ruglu važnu venecijansku porodicu: ugledni plemić primećen je u jednom od najsiromašnijih kvartova. I zašto se on uopšte našao na jednom takvom mestu? Kanaleto od dužda dobija naređenje da otkrije o čemu je reč i izveštaj podnese direktno njemu.
Istraga – koja ga isprva plaši, a zatim polako počinje da ga obuzima – vodi Kanaleta na mesta naizgled prefinjena i slavna, ali na kojima se sprovode neobični rituali i po kojima se kreću sumnjive prilike čija je prošlost obavijena misterijom. Kakve tajne kriju raskošne venecijanske palate?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Isatorijski roman , Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 288 str.; 978-86-10-04940-4;