knjizara.com
Sedam dinastija

Mateo Strukul (autor)

Sedam dinastija
1099 din
U korpu

Sedam porodica, sedam vladara, šest gradova: to je Italija u XV veku, rastrzana ratovima, intrigama i izdajama. Njome vladaju vladari žedni moći i krvavih sukoba.

U Milanu, Filipo Marija, poslednji od Viskontija, nema sinove i zato pokušava da obezbedi vladavinu svoje loze preko vanbračne kćerke, čiju ruku daje Frančesku Sforci, harizmatičnom i ambicioznom ratniku. Istovremeno kuje zaveru protiv svog zakletog neprijatelja Venecije, ali Kondulmeri se ne plaše napada: uspevaju da postave Venecijanca na presto svetog Petra, koji će postati papa pod imenom Evgenije IV. Međutim, m

ilanski vojvoda naći će saveznike i u Rimu, jer je porodica Kolona neprijateljski raspoložena prema papi koji dolazi iz Venecije i rešena da ga protera iz grada. Samo uz pomoć porodice Mediči papa će izbeći sigurnu smrt, ali je ipak primoran na izgnanstvo u Firenci.

I dok na jugu Italije rat između Anžujaca i Aragonaca postaje sve žešći, sudbina italijanskog poluostrva obavijena je neizvesnošću. Koji će od sedam vladara biti jači od ostalih?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 383 str.; 978-86-10-04040-1;