knjizara.com
Grindelvaldovi zločini

Džoan K. Rouling (autor)

Grindelvaldovi zločini
1199 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Putešestvije kroz čarobnjački svet se nastavlja...
Na samom kraju filma Fantastične zveri i gde ih naći, moćni mračni čarobnjak Gelert Grindelvald zarobljen je uz pomoć Salamandera Skamandera. Ali, ostvarivši svoje pretnje, Grindelvald beži iz pritvora i počinje da okuplja svoje sledbenike, koji uglavnom i ne slute njegov pravi cilj: da uspostavi strahovladu čistokrvnih čarobnjaka nad svim ostalim nemagijskim bićima. Trudeći se da osujeti Grindelvaldove planove, Albus Dambldor regrutuje Salamandera, svog nekadašnjeg učenika s Hogvortsa, koji ponovo prihvata da mu pomogne, nesvestan predstojećih opasnosti. Dok u čarobnjačkom

svetu vlada sve veći razdor, čak i najbliži prijatelji i porodica moraće da odaberu strane, a ljubav i odanost biće na iskušenju.
Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini drugi je scenario u petodelnom filmskom serijalu iz pera Dž.K. Rouling, autorke međunarodnih bestselera o Hariju Poteru. Po ovom scenariju snimljen je blokbaster u kojem dobitnik Oskara Edi Redmejn glumi Salamandera Skamandera. Radnja ove misteriozno-magične priče smeštena je u 1927. godinu, nekoliko meseci pošto je Salamander Skamander pomogao da se raskrinka i zarobi ozloglašeni mračni čarobnjak Gelert Grindenvald, a odvija se u Njujorku, Londonu i Parizu i otkriva nam neverovatno novo poglavlje u sagi o čarobnjačkom svetu.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Čarobna knjiga; 2019; latinica; 21 cm; 304 str.; 978-86-7702-646-2;