Greške i zataškavanja vojnoobaveštajnih službi

Džon Hjuz-Vilson (autor)

Greške i zataškavanja vojnoobaveštajnih službi

1056 din

Stara cena: 1320 din

U korpu

"Greške i zataškavanja vojnih obaveštajnih službi" je pisao profesionalni pripadnik vojne obaveštajne službe, pukovnik Džon Hjuz-Vilson, koji se penzionisao nakon 30 godina iskustva u britanskoj vojnoj obaveštajnoj službi.
Profesionalno iskustvo je sticao na Folklandima, Kipru, Severnoj Irskoj, ali i džungli Vajthola. Ima i bogato autorsko iskustvo, ali i iskustvo predavača, rada u medijima, specijalizovanog za vojnu istoriju i obaveštajna pitanja.


Godine, preko toga kako su pogrešni podaci pomogli Sadamu Huseinu da ostane na vlasti do drugog rata u iraku 2003, pa sve do istine o tome kako su SAD propustile priliku da izgrade sistem uzbunjivanja protiv bombaških napada terorista pre napada 11. septembra.
U ovoj knjizi on, gotovo forenzički, analizira i događaje koji su doveli do neke obaveštajne katastrofe, ali i istražuje zašto se bitni obaveštajni podaci često zanemaruju, pogrešno tumače i zašto ih zloupotrebljavaju političari i/ili njima slični iskusni generali.
Samim tim knjiga analizira kako su obaveštajci pogrešno savetovali Hitlera u pokušaju da nadmudri rivale u okviru svoje partije, zatim birokratsku zavrzlamu iza napada u Perl Harburu, kako su unutrašnje borbe među američkim službama dovele do toga da ih Vijet Kong iznenadi Tet ofanzivom 1968.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Velika Britanija , Vojna istorija , Obaveštajne službe
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Albion books; 2013; latinica; 21 cm; 331 str.; 978-86-89237-03-0;