Gastronomski dnevnik

kuvar od 700 recepata

Vojislav Voki Kostić (autor)

Gastronomski dnevnik

rasprodato

Knjiga je podeljena u tri nejednaka dela:
I deo - Gurmanluk - 650 recepata u odrednicama Čorbe i supe, Hladna predjela, Topla predjela, Jela od mesa, Jela od živinskog mesa i divljači, Jela bez mesa, Slana testa, Specijaliteti iz mora,Sosovi, marinati, nadevi, Slatkiši;
II deo - Dijeta - 50 recepata u poglavljima Čorbe i supe, Jela sa mesom, Živinsko meso, Jela bez mesa, Iznutrice i mesne prerađevine, Ribe, Slatkiši;
III deo - Umerenost.

Voki Kostic komponovao je originalnu i veoma bogatu simfoniju isprobanih recepata za pripremanje najgurmanskijih i najzdravijih jela i napisao najduhovitiju gastronomsku knjigu.

Izmenjeno dopunjeno i ispravljeno izdanje knjige "Kako sam pojeo sebe".
"Ovo pisanije se bitno razlikuje od srodnih gastronomskih knjiga i pisanih saveta za slabljenje. Do sada su ih uvek pisali profesionalni kuvari ili lekari, koji ih nisu ni probali. Ovo je rezultat moga ukusa, znanja i maste"(Voki Kostic: Gastronomski dnevnik)
Voki Kostic je poznati kompozitor, pisac, feljtonist i javna licnost siroke kulture i osobenog sarma. Voki se nije ostvario samo kao profesionalac u umetnosti, nego je stvorio i jedan nacin konverzacije, kulturni stil, u osobenim formama neposrednosti gradske kulture i njene mitologije. Jedna od njegovih optimistickih i hedonistickih posveta zivotu je i ovaj kuvar, prozet iskustvom, sarmom, osobenim ukusom i umetnickom domisljatoscu. Kuhinja je kultura, ona je umetnost, a ukus je covek, kao sto je covek i stil. Ovaj kuvar je demonstracija stila, dostojanstva i lepote zivljenja i himna zivotu.


Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Draganić; 1998; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 555 str.; 86-441-0231-1;