knjizara.com
Funkcionalni stilovi

Branko Tošović (autor)

Funkcionalni stilovi
rasprodato

Knjiga Funkcionalni stilovi predstavlja najobimnije i najkompletnije istraživanje funkcionalne diferencijacije urađeno je na području bivše Jugoslavije. U njoj je izvršena teoretska i praktična analiza raslojavanja jezika na funkcionalne stilove, funkcionalna jedinstva, podstilove i žanrove. Autori na nizu mesta pokazuje i dokazuje da je ova razgradnja najširi, najsloženiji i najkompleksniji oblik raslojavanja jezika. Do nje dolazi u okviru pojedinih vrsta ljudske aktivnosti -- umetnosti , nauke, publicistike, pravno-administrativne delatnosti, kao i u svakodnevnoj komunikaciji.
Knjig

a Funkcionalni stilovi, koja opisuje ova raslojavanja jeste najvećim delom namenjena lingvistima (svih orijentacija) i studentima filoloških nauka, ali i svima onima koji bi želeli da nauče normu u ovkiru stila u kome se najčešće izražavaju.
Prof. dr Branko Tošović je pouzdan istraživač, ranije profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i Moskovskom univerzitetu, a danas ugledni profesor srpskog jezika na Univerzitetu u Gracu, Austriji.


Ostali naslovi iz oblasti: Filologija i lingvistika

Izdavač: Beogradska knjiga; 2002; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm.; 574 str.; 86-7590-021-X;