Finansijski menadžment u poljoprivredi

Aleksandar Vasiljević (autor)

Finansijski menadžment u poljoprivredi

770 din

U korpu

Tekst knjige je praktičnog karaktera jer identifikuje i generalizuje moguće probleme, a svojim jednostavnim i razumljivim jezikom objašnjava uzroke potencijalnih problema, omogućava uvid i daje konkretna rešenja i procedure za eliminaciju mogućih problema.Potreba i korisnost ovakve knjige više je nego prepoznatljiva. Ona sistematično, analitički i praktično osvetljava jedan od baznih stubova kontinuiranog razvoja sektora poljoprivrede i poljoprivrednih sistema, tj. upravljanje finansijama u poljoprivredi.

Ova knjiga je komparativna po načinu istraživanja jer definisani problem upravljnja novčanim sredstvima posmatra u periodu dugom više decenija, sve do danas, i ukazuje na put racionalnog korišćenja sopstvenih ili tuđih sredstava s ciljem postizanja optimalne proizvodnje koja u tržišnoj konkurenciji omogućava ostvarenje profita.
Knjiga može biti od koristi, pre svega zbog svoje praktičnosti, nosiocima proizvodnje u poljoprivredi (sistemi, društva, i sl.). Pored toga, može biti od izuzetne koristi brojnim poslenicima u oblasti menadžmenta finansija i nosiocima stvaranja strategije razvoja poljoprivrede, kao i stručnoj i naučnoj javnosti, posebno onoj koja se profesionalno bavi ovom izuzetno značajnom problematikom. Naglašavam vrednost ove knjige u smislu sistematičnosti, analitičnosti, jasnoće prezentovanja materije i konkretnosti, ali ističem i preporuke koje su prisutne u svakom delu teksta knjige.
Prof. dr Milorad M. Drobac

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Upravljanje , Finansiranje poljoprivrede , Poljoprivredna tehnologija
Ostali naslovi iz oblasti: Poljoprivreda

Izdavač: Mediterran Publishing; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 154 str.; 978-86-86689-06-1;