knjizara.com
Filip Gajić
Filip Gajić

Fillip Gajić, 28. jun 1967.
Završio je Akademiju umetnosti u klasi profesora Radeta Šerbedžije.
Iza sebe ima oko sedamdeset premijera, dakle više hiljada odigranih predstava. Pozorištem je počeo da se bavi 1982. kao petnaestogodišnjak u KPGT-u, u kojem je stekao osnovna znanja o pozorištu i izgradio sopstvenu i prepoznatljivu redisteljsku estetiku i metodologiju.
Osmislio je PPP Fest 1995. na nekoliko prostora u Beogradu u okviru kojeg je odigrao četiri predstave koje su rađene po tekstovima pisaca iz bivših jugoslovenskih republika.
Godine 2000. osnovao je pozorište ABARID u okviru kojeg je izveo više projekata.
Stalni je član Beogradskog dramskog pozorišta od 1992. godine.
Iza sebe ima dvadeset režija po delima Albera Kamija, Vilijema Šekspira, L.N: Tolstoja, Bore Stankovića, J.S.Popovića, Krleže, Hajnera Milera, Petera Handkea, Dušana Jovanovića, Stevana Sremca, Čarlsa Bukovskog i drugih.
Napisao je četrnaest pozorišnih komada od kojih je polovina izvedena na scenama Srbije.
Odigrao je u pozorištu, na televiziji i filmu preko trideset uloga među kojima su i Hamlet, Trepljev, Kristofer Ren, Viktor, Zoran, Maksimilijan, Tomča i dr. Autor je dokumentarnog filma Šarene oči.
Dobitnik je više domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.
Živi i radi u Beogradu, oženjen je zagrebačkom glumicom Lucijom Šerbedžija sa kojom ima sina Sergeja.

autor Filip Gajić

2 naslova [prikazano 1-2]

Filip Gajić

Plato, 2009, ISBN: , ćirilica
OVO JE KNJIGA: Posve neobična. Glasovi različitih pripovedača označeni su drugačijim fontovima i debljinom slova. Kada čitalac u drugoj polovini ...
Rasprodato

Filip Gajić

Broširani povez, Metaphysica, 2021, ISBN: 978-86-7884-207-8, ćirilica
Novi roman Filipa Gajića Pasja jabuka pažnju čitalaca privlači prvo svojim neobičnim paratekstualnim signalima, granicama koje odvajaju svijet priče ...
Rasprodato