knjizara.com
Fasade i krovovi u zgradarstvu
savremeni i tradicionalni materijali i sistemi u funkciji energetske efikasnosti, trajnosti i estetike

Fasade i krovovi u zgradarstvu
880 din
U korpu

Fasade i krovovi u funkcionalnom smislu predstavljaju završetak svakog građevinskog objekta. Prilikom njihovog projektovanja i izvođenja treba na adekvatan način rešiti niz problema iz domena: konstrukcija, građevinske fizike (termika, akustika), eestetike i oblikovanja što zahteva saradnju stručnjaka iz različitih oblasdti.
Danas su u graditeljstvu Srbije zastupljeni kako tradicionalni, tako i savremeni materijali, kao i kombinovana primena ovih materijal, pri čemu se posebna pažnja mora posvetiti njihovoj trjanosti. Stoga je jedan od aktuelnih problema i adekvatna sanacija detektovanih oštećenja na fasadama i krovovima. Posebno je interesantana i tzv. humana gradn

ja kojoj prpada problematika zelenih terasa - krovova koji se primenjuju u cilju obogaćenja životne sredine i poboljšanja mikroklimatskih uslova.
Veliki broj gradjevinskih objekata u našoj zemlji ima znbatnu potrošnju energije prvenstveno za grejanje, odnosno za hladjenje prostora u objektima. Uvodjenjem energetskih pasoša, danas se energetskoj efikasnosti objekata posvećuje velika pažnja a na nju u velikoj meri utiče izbor fasada i krovova.Ovaj zbornik je skup tema sa skupa održanog u oktobru 2013,pod nazivom Fasade i krovovi u zgradarstvu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Zgradarstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: AGM knjiga; 2013; Broširani povez; latinica; 22 cm; 156 str.; 978-86-87615-04-5;