knjizara.com
Excel 2007 Biblija

Džon Vokenbah (autor)

Excel 2007 Biblija
rasprodato

Svetski priznati stručnjak, John Walkenbach, u sveobuhvatnom priručniku za Excel 2007 obrađuje sve što vam je potrebno da biste ovladali najpoznatijim programom za tabelarna izračunavanja – od osnovnih pojmova kao što su radni listovi i radne sveske, preko pravljenja formula, korišćenja funkcija i izrade dijagrama, pa do analize i procene podataka, te programiranja na jeziku VBA.

Verziju 2007 odlikuju ne samo lepši stilovi i šabloni ili unapređeni dijagrami, već pre svega potpuno novo korisničko okruženje. Posebno je zanimljiva opcija prikazivanja radnih listova kao stranica knjige i novi Page Layout View koji prikazuje radni list tačno kako će biti odštampan. Obrađene su nove f

unkcije – IFERROR, AVERAGEIF, AVERAGEIFS, SUMIFS i COUNTIFS – kao i uobičajene funkcije, programiranje pomoću VBA i pravljenje obrazaca UserForm.

Važna novina je mogućnost neograničenog uslovnog formatiranja, budući da su do sada na ćeliju mogla da se primene samo tri uslova. Okviri za dijalog grupisani su u jedan veliki okvir za dijalog sa jasnom strukturom, a radne listove možete ulepšati pomoću alatke za dodavanje senki, odsjaja i drugih specijalnih efekata, SmartArt.

Objašnjene su nove mogućnosti Formula AutoComplete i Compatibility Checker, te poboljšane izvedene tabele. Saznaćete kako da iskoristite Trust Center i zaštitite se od miliona zlonamernih makroa, te prilagodite paletu alatki Quick Access i uštedite vreme.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Excel , Elektronske tabele , Računarski programi
Ostali naslovi iz oblasti: Tabele

Izdavač: Mikro knjiga; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 779 str.; 978-86-7555-310-6;