knjizara.com
Metodička zbirka zadataka iz programiranja sa rešenjima u PASCAL-u

Milan Čabarkapa (autor)

Metodička zbirka zadataka iz programiranja sa rešenjima u PASCAL-u
1473 din
Stara cena: 1551 din
U korpu

Ova zbirka je nastala kao rezultat višegodišnjeg rada autora u nastavi programiranja, a namenjena je svima koji žele da ovladaju programiranjem, a pre svega učenicima i studentima koji uče programski jezik PASCAL. Formulacija većine zadataka je univerzalna, tako da se za pisanje programa može izabrati bilo koji proceduralni programski jezik. Rešenja su testirana u TURBO PASCAL-u, ali su programi kreirani tako da se mogu izvršavati u standardnom PASCAL-u.

Ciljna grupa
Knjga je namenjena đacima i profesorima, ali i svima onima koji žele da provere svoje znanje iz ove oblasti i da radeći zadatke nauče i nešto novo. Bez ove azbuk

e ne može se preći na ovladavanje naprednim tehnologijama i modernim metodama timskog rada. Odlična literatura za proveru znanja, kao i za pripremu za takmičenja. Za neke zadatke namerno nisu data najefikasnija rešenja, pošto autori smatraju da početnicima treba prvo ponuditi očiglednije rešenje.

Opis knjige
Zadaci su uređeni po rastućoj složenosti. Gde god je bilo moguće, srodni zadaci su grupisani i dato je detaljno objašnjenje za tipičan zadtak koji predstavlja osnovu za rešavanje preostalih zadataka iz grupe. Formulacija većine zadataka je univerzalna, tako da se za pisanje programa može izabrati bilo koji proceduralni programski jezik.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pascal , Računarski programi
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: CET; 2007; Broširani povez; latinica; 24 cm; 358 str.; 978-86-7991-326-5;