Empire V

Viktor Peljevin (autor)

Empire V

762 din

Stara cena: 990 din

U korpu

Srećno vam bilo još jedno putovanje kroz novu Peljevinovu ciničnu priču o Onima Koji Vladaju Ovim Svetom – ovoga puta vampirima koji nam više ne sisaju krv nego novac, u čemu im pomažu njihove zemaljske sluge Haldejci, a glavno oružje u toj prljavoj zaveri jesu magične reči glamur i diskurs, čija je suština u maskiranju i kontroli. Grubo govoreći – glamur su lepe slike, a diskurs – mudre priče o tim slikama.

Čitalac knjige naći ce se pred teškim iskušenjem: razmišljanja vampira o tome kako funkcioniše ovaj svet vrlo su ubedljiva i teško je ne poverovati im. Hoćete li naći slabu kariku u lancu argumenata?

I za koga sebe smatrate u ovom svetu (ovom zato što i vampiri i Haldejci – njihove ljudske sluge – previše liče na našu elitu i njene metode upravljanja). Jednim od onih čijom se energijom hrane vampiri? Vernikom tajne crkve koji čeka dan kada će Bog spaliti ovaj pokvareni svet? Ili jednim od krvopija?

„Remek-delo, pedantno detaljno, mučno, čudnovato lepo... Ovaj prikaz raspada porodice predstavlja jedno od najmoćnijih literarnih dela poslednjih godina.“
Observer

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 331 str.; 978-86-88335-55-3;