knjizara.com
Električni uređaji za grejanje i hlađenje

Milo Mišković (autor)

Električni uređaji za grejanje i hlađenje
rasprodato

Autor obrađuje temu grejanja i hlađenja u 7 poglavlja: Osnovni principi grejanja i hlađenja; Rashladni uređaji u domaćinstvu i industriji; Termički uređaji u domaćinstvu i industriji; Sastavni delovi električnih uređaja; Elektromotorni pogon u električnim uređajima; Elektrotehnički materijal; Električni uređaji u domaćinstvu. Knjiga je zamišljena kao priručnik, sa detaljnim definicijama, primerima, sjanim ilustracijama u koloru, dijagramima i tabelama.
U okviru rashladnih uređaja u domaćinstvu i industriji nalaze se sledeći uređaji: kućni hladnjak, industrijski rashladni uređaji, klima uređaji, geotermalne toplotne pumpe. Kada su u pitanju termič

ki uređaji za grejanje, autor se bavi sledećima: električni uređaji za centralno grejanje stana, električni uređaji za centralno akumulaciono grejanje, električni uređaji za pojedinačno akumulaciono grejanje, uljni plamenici u sistemima za centralno grejanje, električno podno grejanje.
Posebno zanimljivi i vredni delovi u knjizi su oni koji podrobno objašnjavaju principe rada pojedinih uređaja, kao npr. u poglavlju koje govori o električnim uređajima u domaćinstvu, gde su uz tekst priložene i ilustracije i shematski prikazi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Grejanje , Elektroenergetika , Klimatizacija , Kompresori
Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: Građevinska knjiga; 2007; Tvrd povez; latinica; 26 cm; 189 str.; 978-86-395-0522-6;