knjizara.com
Ekspedicije zemaljskih hronika - putovanja u mitsku budućnost

Zeharija Sičin (autor)

Ekspedicije zemaljskih hronika - putovanja u mitsku budućnost
rasprodato

Zaharija Sičin, autor bestseler serijala Zemaljske hronike, prvi put obelodanjuje svoja istraživanja na terenu i pustolovne ekspedicije, koje su ga dovele do zaključka da su antički mitovi zapravo bili sećanja na stvarne događaje, da su bogovi drevnih naroda bili posetioci koji su na Zemlju došli s druge planete, te da u ovom našem solarnom sistemu nismo sami.
U ovoj autobiografskoj knjizi, Zeharija Sičin poverava čitaocu svoje sveobuhvatno poznavanje antike i iskustva s terena, ali i dosad neobjavljene fotografije iz njegove lične zbirke. Ovde on govori o svojim osećanjima i unutrašnjim sponama, koje ga povezuju s prošlošću predaka.
Ekspedicije

zemaljskih hronika predstavljaju maestralnu istorijsku i arheološku avanturu u potrazi za poreklom čovečanstva.
Da li je Troja samo delo grčkog pesnika ili je to stvarno poprište bitaka i umiranja heroja, arena u kojoj su osvetoljubivi bogovi koristili ljude kao pione?
Da li je Atlantida postojala ili je priča o njoj alegorijski mit? Da li je Novi svet bio povezan s civilizacijom Starog sveta milionima godina pre Kolumba?
Sičinove ekspedicije odgovaraju na ova pitanja vodeći čitaoce od Jukatana preko Krita i starog Egipta do biblijskih zemalja. Njegovi pustolovni poduhvati otkrivaju zašto arheolozi skrivaju podatke o poreklu meksičkih Olmeka i drevne dokaze o postojanju NLO-a u Turskoj. Ostale potrage vode ga kroz svete lokalitete Jerusalima, Jordana, Sirije i Libana, gde traga za dokazima o bogovima vanzemaljcima na spomenicima i muralima ovih drevnih civilizacija.
Ako su njegove Zemaljske hronike izveštaji o prošlosti bogova i ljudi, Ekspedicije predstavljaju materijalne dokaze njegovih izuzetnih ideja. Od hramova Maja u Meksiku do sakrivenih predmeta u Istanbulu, od boravišta sumerske boginje do grčkih ostrva, pred nama se odvija uzbudljiva priča o našem poreklu, našoj istoriji i budućnosti koja nas čeka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija , Vanzemaljci
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija, geografija i arheologija

Izdavač: Mono & Manjana; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 286 str.; 978-86-7804-382-6;