knjizara.com
ECDL CAD v. 1.5
kompjutersko crtanje i konstruisanje

Eleonora Desnica, Duško Letić, Branko Davidović (autor)

ECDL CAD v. 1.5
rasprodato

Udžbenik je pisan na osnovu ECDL/ICDL CAD nastavnog programa, verzije 1.5. JISA – Jedinstveni Informatički Savez Srbije, kao nosilac prava licence ECDL, odobrio je ovu knjigu kao nastavno sredstvo za područje Srbije.

Osnovno o knjizi

ECDL CAD je novi nezavisni međunarodni standard za osnovne vestine u dvodimenzionalnom (2D) kompjuterskom dizajnu (CAD).

ECDL CAD je za one učenike i profesionalce kojima je potrebna međunarodno priznata kvalifikacija, koja potvrđuje njihove osnovne CAD veštine. Ovaj sertifikat može da obezbedi osnove ka daljem učenju ili profesionalnom razvoju na polju CAD-a. Ovo je među

narodno priznat, višeprogramski sertifikat koji obezbeđuje opipljivo merilo osnovnih korisničkih CAD veština. ECDL CAD potvrđuje da osoba, koja je uspešno prošla kvalifikacije, poseduje veštine i znanje za upotrebu standardnog softvera i većine CAD aplikacija.

ECDL CAD je prvi nezavisni opšti standard za osnovne veštine u CAD dizajnu i razvila ga je Fondacija za evropsku kompjutersku vozačku dozvolu (ECDL-F), uz konsultacije sa radnom grupom CAD profesionalaca i vodećih industrijskih stručnjaka.

ECDL CAD obuhvata osnovne zahteve 2D CAD dizajna uz upotrebu standardnog softvera i karakteristika koje se nalaze u gotovo svim CAD aplikacijama. Ne obuhvata 3D dizajn ili specifične tehničke domene, kao sto su arhitektura ili mašinski dizajn. ECDL CAD zahteva od kandidata da pokaže svoju sposobnost u upotrebi nekih standardnih karakteristika 2D CAD aplikacije, da kreira i rukuje objektima ili elementima i da ih modifikuje. Nakon završetka programa, kandidat ce moći da promeni karakteristike objekta, da štampa u svim formatima ili da unosi i izbacuje podatke. Kandidat će takode moći da pokaže sposobnost za korišćenje nekih složenijih aplikacija CAD softvera, kao što je ubacivanje objekata iz drugih aplikacija.

U sedam poglavlja, u zadacima koji se rešavaju korak po korak, predstavljeni su najosnovnije metode i algoritmi kompjuterskog tehničkog crtanja koji je prepoznat kroz akronim CAD (Computer Aided Design), orijentisan pre svega na 2D modeliranje primenom programa AutoCAD.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: ECDL
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 227 str.; 978-86-7310-406-5;