Drevni Egipat

Alesandro Bonđoani (autor)

Drevni Egipat

rasprodato

Interesovanje za dešavanja sa obala Nila pre više od četri hiljade godine i dalje ne jenjava. Zahvaljujući stalnim otkrićima, mnogobrojnim televizijskim emisijama ali i književnim bestselerima kao i filmskim blokbasterima život starih Egipćana i nihova istorija su i dalje izuzetno popularni, danas možda više nego ikad. Ova knjiga je namenjena svima koji, fascnirani zemljom faraona, traže zabavan i prijatan vodič kroz istorijsko razdoblje, verovanja i božanstva, astronomska i matematička saznanja, graditeljstvo i umetnost Egipta.

Bogato ilustrovan slikama, crtežima i mapama, uz hronološke tabele i preglede vladara, Drevni Egipat predstavlja i koristan izvor važnih saznanja na osnovu kojih će svaki čitalac moći sam da donese sud o tome koliko je zapravo veliki dug evropske kulture prema starom Egiptu.
Knjiga je podeljena na poglavlja u kojim se izučavaju:
- istorija Egipta, od nastanka Egipta, preko ranodinastičkog razdoblja, starog kraljevstva... pa sve do persijske vladavine, ptolomejskog razdoblja i rimske prevlasti. religija, pismo, nauka, ekonomija, arhitektura i umetnost kao i svakodnevni život egipatskog društva.
- religija, božanstva, religijski sistem, pogrebni obredi, knjiga mrtvih, proročišta, ali i magija koja je zauzimala prvorazredno mesto u životu starih Egipćana.
- pismo, koje su još putnici antičkog sveta nazivali „svetim znakovima“ odnosno „hijeroglifama“, naziv koji je ostao do danas.
- nauku, astronomiju i računanje vremena, matematiku, merni instrumente i sisteme, ali i bolesti i njihovo lečenje
- ekonomiju
- arhitekturu i umetnost
- svakodnevni život

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija , Egipat , Kulturna istorija , Istorija starog veka
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Mono & Manjana; 2008; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 215 str.; 978-86-7804-120-4;