knjizara.com
Doživotno izdržavanje po Zakonu o nasleđivanju

Nevenka Petrović (autor)

Doživotno izdržavanje po Zakonu o nasleđivanju
rasprodato

Izdanje sadrži XII delova, i to:Ugovor o doživotnom izdržavanju; Zloupotreba prava kod ugovora o doživotnom izdržavanju; Raskid ugovora o doživotnom izdržavanju; Poništaj ugovora o doživotnom izdržavanju; Ništavost ugovora o doživotnom izdržavanju; Punovažnost ugovora o doživotnom izdržavanju; Prelazak obaveze doživotnog izdržavanja na bračnog druga i potomke davaoca izdržavanja; Prenos svojine na nepokretnosti na davaoca izdržavanja pre smrti primaoca izdržavanja; Izvršavanje ugovora o doživotnom izdržavanju; Zajednička imovina i ugovor o doživotnom izdržavanju; Isticanje postojanja punovažnog ugovora o doživotnom izdržavanju u parnici.
Detaljna i kompletna obrad

a napred navedenih instituta obogaćena je brojnim primerima iz sudske prakse, a sve u cilju sprečavanja čestih zloupotreba kod zaključenja ugovora o doživotnom izdržavanju, kod njegovog izvršavanja i prestanka.
Prilog: 1. Primer ugovora o doživotnom izdržavanju; 2. Tužba za raskid ugovora o doživotnom izdržavanju; 3. Tužba za poništaj ugovora o doživotnom izdržavanju, 4. Izvod iz Zakona o nasleđivanju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nasledno pravo , Ugovori o doživotnom izdržavanju , Testament
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Poslovni biro; 2009; latinica; 21 cm; 148 str.; 978-86-7889-324-7;