knjizara.com
Leksikon naslednog prava

Vladimir Boranijašević, Gordana Stanković (autor)

Leksikon naslednog prava
2178 din
Stara cena: 2420 din
U korpu

U Leksikonu naslednog prava naučno je obrađeno materijalno i procesno nasledno pravo (vanparnično, parnično i javnobeležničko) prema važećim zakonskim rešenjima. Leksikon je nastao da bi se čitalačkoj publici pružile informacije o pravnim institutima iz domena naslednog prava, a pravnicima omogućilo da se podsete značenja pojedinih naslednopravnih instituta.

Ovo izdanje mogu da koriste diplomirani pravnici za pripreme za polaganje pravosudnog ili javnobeležničkog ispita, kao i studenti prava prilikom savladavanja i sticanja neophodnih elementarnih znanja ili provere stečenog znanja iz naslednog prava kao nastavno-naučne discipline. Osim toga, prepor

učujemo je i medijskim poslenicima koji prate rad sudova ili javnih beležnika prilikom izveštavanja o slučajevima iz sudske prakse, kao i drugim licima koja imaju interes da saznaju značenje pojedinih pravnih pojmova iz oblasti naslednog prava ili sadržinu pojedinih naslednopravnih instituta.

U Leksikonu su pojedine odrednice, koje predstavljaju latinske pravničke sentence ili stručne termine, napisane na latinskom jeziku. Nazivi tih odrednica su na fonetskom i ćiriličkom pismu, s tim što su u tekstu navedeni i originalni nazivi odrednica latiničkim pismom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nasledno pravo
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2021; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 276 str.; 978-86-519-2719-8;