knjizara.com
Doba odgovornosti

Bartol Letica (autor)

Doba odgovornosti
rasprodato

Svetska recesija koju još zovemo i Velikom recesijom, evropska dužnička kriza i hrvatsko „dužničko ropstvo“, svako na svoj način, posledica su različitih oblika lične i kolektivne društvene neodgovornosti: državnika, političara, finansijskih stručnjaka, berzanskih špekulanata, bankara, preduzetnika, menadžera, vođa i „nadzornika” velikih multinacionalnih korporacija, novinara, ali i građana sklonih životu na dug i kredit.
Dr. Bartol Letica, priznati

međunarodni ekspert za tematiku korporacijske (poslovne) društvene odgovornosti i visoki zvaničnik Svetske banke, u knjizi „Doba odgovornosti” iznosi rezultate višegodišnjih praćenja iz prve ruke, kao i istraživanja i analize toka, korena, uzroka i posledica prvih velikih kriza i recesija 21. veka. Autor u knjizi daje detaljni pregled korporacijskih, javnih i poslovnih politika usmerenih ka očuvanju i promovisanju korporacijske odgovornosti u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj.
Iako je knjiga „Doba odgovornosti” nastala kao rezultat višegodišnjih autorovih naučnih istraživanja, napisana je jasnim, lako razumljivim i zanimljivim jezikom, pa može poslužiti kao priručnik ili kao udžbenik za predmete i radionicama na kojima se proučava i podučava korporacijska društvena odgovornost.
Knjiga može biti i praktični vodič za članove nadzornih odbora, predsednike i članove uprava u kompanijama u javnom, mešovitom i privatnom vlasništvu.

Kratak sadržaj:
Uvod
Teorije o korporacijskoj društvenoj odgovornosti
Korporacijska društvena odgovornosti i sustav Ujedinjenih naroda
Korporacijska društvena odgovornosti i Europska unija
Korporacijska društvena odgovornost i Sjedinjene američke države
Komparativna analiza KDO-a: Ujedinjeni narodi, Europska unija i Sjedinjene američke države

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska kriza
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 350 str.; 978-953-246-118-3;