knjizara.com
Oklada stoljeća
unutar stroja sudnjeg dana

Michael Lewis (autor)

Oklada stoljeća
rasprodato

Stvaran, tihi krah, dogodio se tokom prošle godine, na bizarnim feeder tržištima na kojima sunce ne sije, a SEC se ne usudi ili ne trudi da ode. Pametni ljudi koji su shvatali šta se događalo ili se moglo dogoditi bili su paralizovani nadom i strahom; u svakom slučaju, nisu govorili. Ključno pitanje je: ko je razumeo rizik ugrađen u pretpostavku kontinuiranog rasta cena nekretnina, rizik koji se dnevno umnožavao stvaranjem tih ezoteričnih vrednosnih papiri koji su bili široko bazirani na hrpama sumnjivih hipoteka? Michael Le

wis preokreće istragu kako bi stvorio svežu priču vođenu stvarnim osobama punu ogorčenosti i crnog humora, prikladan nastavak svom bestselleru Liar"s Poker.
 
„Dvadeset godina nakon Liar"s Pokera, Lewis prenosi svoj instinkt za komediju i osećaj čuđenja na događaje koji su doveli do 2008., kada je ?stvarnost konačno porazila percepcije”.
Bloomberg.com

„Šaljivo delo: priča o opkoljenim malim ljudima u sukobu s čudovišnim bankama i menadžerima fondova koji na kraju pobeđuju. ... Ovo je revnosno iznesena i predivno napisana knjiga. Nema baš mnogo razloga da budemo srećni zbog svetske finansijske krize, ali ovo je jedan: Michaela Lewisa je vratila njegovim korenima i pokazala verojatno najbolji pojedinačni primer finansijskog novinarstva ikad napisan.”
Felix Salmon, Reutersov blog, Barnes & Noble Review

„Priča o slomu je, pretežno, priča o neuspehu. Ali Lewis je uspeo da pronađe investitore koji su ostvarili bogatstva nepopularnim, proračunatim klađenjem na finansijski raspad ... [On] gradi priču koja je smešna, pronicljiva, protkana vulgarnostima i otkrivajuća – prepuna gubitnika za čije oslobođenje i bogaćenje na kraju navijamo.”
New York Times Book Review

„Lewis je krizu pretvorio u istinski finansijski triler koji prikazuje pohlepu, nemar, prevare, nesposobnost i oholost Wall Streeta. I stručnim i nestručnim čitaocima ova dinamična, zanimljiva priča će ne samo da rasvetli događaje nego će ih i uznemiriti.”
Library Journal

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekonomska kriza , Recesija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Mate; 2013; Broširani povez; latinica; 22 cm; 190 str.; 978-953-246-175-6;