Din Kunc

Din Kunc

Din Kunc se rodio 9.7.1945. u mestu Everet, u Pensilvaniji. Imao je teško detinjstvo u porodici u kojoj je otac bio alkoholičar sklon nasilnom ponašanju, sa dijagnostifikovanim mentalnim oboljenjem. Kao jedino dete u porodici, sa majkom slabog zdravlja, razvio je sopstvene strategije preživljavanja pomoću kojih se borio sa užasom porodičnog života. Uticaj iskustava iz detinjstva jasno je vidljiv u likovima i situacijama koje on gradi u svojim romanima. Roditelji ga nisu podsticali na pisanje, čak su to smatrali gubljenjem vremena, ali Din se cele mladosti bavio time, dobijajući nagrade za svoj rad na nacionalnim konkursima.
Ipak, po završetku fakulteta zaposlio se kao savetnik i tutor u programu za pomoć problematičnoj deci. Prvog dana posla saznao je da je njegov prethodnik pretučen od strane dece sa kojom je radio i da je proveo nekoliko nedelja u bolnici. Nekoliko godina radio je taj posao, a zatim se zaposlio kao nastavnik engleskog jezika u srednjoj školi. Sve vreme se bavio i pisanjem.
Nakon godinu i po dana rada u školi, žena mu je predložila da ona preuzme izdržavanje porodice na pet godina kako bi on imao vremena za pisanje, rekavši mu da „ako za to vreme ne postane pisac, onda nikad neće“. Do kraja tog perioda Din Kunc je postao uspešan pisac, a njegova žena je dala otkaz na poslu kako bi se posvetila vođenju finansija u vezi sa Dinovom karijerom!
Din Kunc je autor dvadeset dva romana koji su bili Njujork tajmsovi bestseleri broj 1, postavši tako jedan od samo desetak pisaca u istoriji kojima je to uspelo! Njegove knjige prevedene su na 38 jezika i prodate u fantastičnih 200 miliona primeraka! Godišnje se ovaj broj povećava za preko 17 miliona primeraka.

autor Din Kunc

1 naslova [prikazano 1-1]

Pod velom noći

Din Kunc

Broširani povez, Evro Book, 2012, ISBN: 978-86-505-2016-1, latinica
Kasnog leta neke davne godine, jedan ubica je stigao u mali grad. Zvao se Alton Tarner Blekvud, i za nekoliko meseci brutalno je ubio četiri ...

U korpu

693 din

Stara cena:913 din

Ušteda:220 din (24%)