knjizara.com
Devojke o kojima pišu pesme

Karlin Bauer (autor)

Devojke o kojima pišu pesme
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Knjiga godine po izboru New Yorkera.
Preporuka redakcija People, Entertainment Weekly, Nylon, LitHub.
„Moderan, neobuzdan, briljantan roman.“
– New York Times

Njujork, 1997. U redakciji muzičkog časopisa ukrštaju se dve sudbine: drske i samouverene novinarke Rouz, i neodlučne i zanesene urednice Šarlot. Iako različite, prepoznaće jedna u drugoj ambiciozne porive i želju da se živi punim plućima zbog čega postaju bliske prijateljice. Svaki njihov dan nova je avantura, a one su uverene da je pred njima život pun fantastičnih mogućnosti.

Šarlot i Rou

z pronalaze ljubav i gube je; posrću i ustaju; donose odluke, a onda ih menjaju, ali od jednog ne odustaju – ne napuštaju jedna drugu. Prolaze kroz mnogo toga: brak, majčinstvo, razvod, slavu u karijeri i katastrofe, milion malih, ali neophodnih izbora. Život sada nameće svoja pravila, a njih dve moraju da se suoče s činjenicom da su im se putevi razdvojili i da njihovo prijateljstvo više ne može da izdrži test vremena. Mogu li da se pomire sa životima koje su izabrale? A sa onim što su tokom vremena odbacile?
Karlin Bauer je svevremenu priču o ženskom prijateljstvu pretvorila u pulsirajuću, razornu i oštroumnu pripovest o vezama koje nas oblikuju više od bilo kog ljubavnog odnosa.

„Britko i zajedljivo. Bauer nam vešto i otvoreno kazuje dirljivu pripovest o tome kako se čežnje i ambicije s vremenom menjaju i kako pronaći smisao u haotičnom krčenju puta kroz život. Upečatljiv i prelepo naslikan portret života dveju žena.“
– Kirkus

„Karlin Bauer krajnje pronicljivo secira i dovodi u pitanje izbore s kojima su žene prinuđene da se suočavaju tokom života, i prikazuje kako te odluke dovode do jedinstva ili razdora među njima. Nema lakih rešenja ni brzih zaključaka, što ovu slojevitu priču samo čini snažnijom.“
– Booklist

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Čiklit
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 321 str.; 978-86-521-5005-2;