knjizara.com
Čudotvorni prsten

Veselin Čajkanović (autor)

Čudotvorni prsten
rasprodato

Ptvi put objavljena u Beogradu 1929. godine, ova knjiga prema objektivnom sudu predstavlja najbolju antologiju naših narodnih pripovedaka. Do sada je ovaj dragulj nezasluženo skrivan od očiju naših čitalaca. Nastojeći da ispravi ovu veliku nepravdu, knjigu pod nazivom "Čudotvorni prsten" objavila je Prosveta - Niš u novopokrenutoj biblioteci Slovenska riznica.
Zbirka pripovedaka sadrži preko 200 bajki, basni, "muških" i kratkih pripovedaka i skaski koje datiraju iz perioda pre i posle oslobođenja od Turaka i svojim sadržajem upućuju na veoma razvijenu vitalnost i raznovrsnost narodne književnosti u Srbiji i na Balkanu uopšte.
Na kraju ov

e antologije nalazi se rečnik manje poznatih reči i spisak napomena i referenci koje će čitaocu pomoći da bolje razume i/ili analizira tekstove.Objavljena u Beogradu 1929. godine, ova knjiga prema objektivnom sudu predtavlja najbolju antologiju naših narodnih pripovedaka. Do sada je ovaj dragulj brižljivo skrivan od očiju naših čitalaca. Nastojeći da ispravimo ovu veliku nepravdu knjigu pod nazivom "Čudotvorni prsten" objavljujemo u novopkrenutoj biblioteci Slovenska riznica.ffksddsdgghzizrojgbm


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Prosveta - Niš; 2001; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 356 str.; 86-7455-500-4;