Crveni šator (Dragulji Lagune) - TP

Anita Dajamant (autor)

Crveni šator (Dragulji Lagune) - TP

849 din

Stara cena: 999 din

U korpu

Ime joj je Dina. U Bibliji, njeno postojanje je tek naznačeno kratkim pomenom u mnogo poznatijim poglavljima o njenom ocu Jakovu i njegovih dvanaest sinova u Knjizi Postanja.
Ispričan glasom Dine, ovaj roman otkriva tradicije i nemire života žena u prošlosti - svet crvenog šatora. On počinje pričama njenih majki - Lie, Rahile, Zilpe i Bilhe - četiri Jakovljeve žene. One vole Dinu i daruju je veštinama koje će joj pomoci u njenom potonjem životu. Naposletku, kada se bude zaljubila, doći ce do tragedije zbog koje će morati da pobegne od porodice.
Dinina saga dopire iz jednog izuzetnog perioda rane istorije i vezuje čitaoca nitima neodoljive privlačnosti.

Dirljiva priča Crvenog šatora otkriva zaboravljeni svet čudesnih rađanja, robova, zanatlija, kućnih bogova i sestrinskih tajni.

"Snažan, životan roman... Moglo bi se reći da Crveni šator izgleda onako kako bi izgledala Biblija da ju je pisala žena, ali samo je Anita Dajamant mogla da mu udahne takvu veličanstvenost i lepotu."
The Boston Globe

"Najstarija priča nikada se nije činila originalnijom, ni istinitijom."
Džejms Kerol

"Anita Dajamant je izuzetan pripovedač koji ne samo da pred našim očima oživljava one žene o kojima nam Biblija tako malo govori, već uz to snažno oslikava i tadašnje vreme. Kao što je slučaj s najboljim piscima istorijske proze, Dajamant pokazuje čitaocu da se ljudi iz davnine ne razlikuju mnogo od nas samih, barem ne kada je reč o iskušenju i tragediji, sreci i ljubavi."
Booklist

"Dajamant na veličanstven način uspeva da opiše živote žena iz doba koje je izrodilo našu civilizaciju i naše najtrajnije vrednosti."
Publishers Weekly

"Ovo je knjiga koju ćete deliti s prijateljima ili je čuvati na noćnom stočiću da vam bude pri ruci kad god osetite potrebu da se podsetite nekih jednostavnih istina."
San Antonio Express

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 346 str.; 978-86-521-1412-2;