knjizara.com
Crni princ

Ajris Merdok (autor)

Crni princ
rasprodato

Često poređen sa drugim velikim romanom, Lolitom, Vladimira Nabokova, roman Crni princ jeste istovremeno priča o zaljubljenosti, ali i izuzetan intelektuani triler, sa vrhunski osmišljenim zapletom, meditacijama o prirodi umetnosti i ljubavi i božanstvu koje nad njima vlada.
Pripovedač i glavni junak Bredli Pirson pati od spisateljskog “bloka”. Okružen grabežljivim prijateljima - bivšom ženom, njenim bratom delikventom, mlađim i uspešnijim piscem Arnoldom Bafinom, njegovom nemirnom ženom i ćerkom u cvetu mladosti - Bredli pokušava da pobegne. No, neuspeh u tome dovodi do nasilničkog klimaksa i epiloga koji baca drukčiju perspektivu na ispripovedane događaje.
Izvor divljenja i

oduševljenja... Nijedan sažetak ne može preneti bogatstvo karaktera i događaja kojima Ajris Merdok naseljava svaku stranicu ovog romana.
Oberon Vo, Spectator

Pred nama je veliki pisac Ajris Merdok. Jasno je to još od romana Zvono... Njen humor je utoliko bolnije smešan jer je neprestano na ivici naše vizije.
Daily Mail

Zadivljujuća, strasna ljubavna priča... Duhovita i mudra i provokativna... briljantno dobra.
Evening Standard

Nema sumnje da je Ajris Merdok danas jedan od najvažnijih romansijera koji pišu na engleskom... Izuzetni su moć njene imaginativne vizije, inteligencija, svest i sposobnost otkrovenja istine.
The Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Agora; 2004; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 400 str.; 86-84599-11-X;