knjizara.com
Četvrti juli

Džejms Paterson, Maksin Pitro (autor)

Četvrti juli
rasprodato

U cetvrtom delu popularne serije Ženski klub za rešavanje ubistava poručnica Lindzi Bokser, iz Odeljenja za ubistva policije San Franciska, bori se da spase svoju karijeru pošto je tužena za nesavesno obavljanje dužnosti i protivpravno oduzimanje života. Istovremeno, pokušace da pomogne u rešavanju niza užasnih ubistava koja potresaju gradić Half Mun Bej, u koji se povukla dok čeka svoje sudenje, nadajuci se odmoru.
Lindzi Bokser je na tragu dvoje osumnjicenih za koje ona i njen partner veruju da su odgovorni za nedavna ubistva u neuglednim cetvrtima San Franciska. U procesu n

jihovog hapšenja Bokserova je primorana da upotrebi oružje da bi zašitila sebe i svog partnera od sigurne pogibelji. Epilog uzbudljive jurnjave ulicama San Franciska je da jedna devojka gine, a njen trinaestogodišnji brat ostaje paralizovan. Da li je u pitanju bila opravdana upotreba oružja? Ne u umovima njihovih roditelja i razgnevljenih žitelja San Franciska, kao i medija koji jedva cekaju da dojucerašnjeg uzornog policajca pribiju na stub srama.
Za to vreme u gradicu Half Mun Bej nadomak San Franciska neko ubija bracne parove na jeziv nacin, koji neodoljivo podseca na jedan slucaj nerešenog ubistva s kojim se porucnica Bokser susrela na samom pocetku policijske karijere ? slucaj koji joj ne da mira vec deset dugih godina. Bokserovoj, koja sa strepnjom išcekuje svoje sudenje, naloženo je da se pritaji u tom malom, naizgled mirnom primorskom mestu, ali, kako ubistva uzimaju maha, ona se oseti primoranom da stupi u akciju i biva uvucena u istragu u kojoj ce i sama postati meta!
Džejms Paterson se s razlogom svrstava u red najprodavanijih autora današnjice, a nakon citanja sjajnog trilera kakav je Cetvrti juli jasno je i zašto.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mladinska knjiga; 2009; latinica; 20 cm; 342 str.; 978-86-7928-125-8;