knjizara.com
Časopis Javnost 1980.

Ana Ćosić-Vukić (autor)

Časopis Javnost 1980.
rasprodato

Neobična i uzbudljiva priča o časopisu koji ne postoji, ali je zato sve ono što se oko njegovog pokretanja dešavalo odjekivalo diljem tadašnje Jugoslavije. Časopis je imao svoju redakciju: glavni i odgovorni urednici bili su LJubomir Tadić i Dobrica Ćosić, a ostatak uredničkog tima činili su Dušan Bošković, Vojislav Stojanović, Lazar Trifunović, Zoran Gavrilović, Nebojša Popov, Svetozar Stojanović i Zoran Đinđić. S druge strane, ovaj dragocen intelektualni dokument govori o Beogradu u kojem se demokratska ideja manifestovala u svim segmentima (doduše ne i s velikim domašajem) – ipak, najdinamičnije u bivšoj, zajedničkoj državi.
Istorija jednog časop

isa kojeg nije moglo niti smelo biti u godini Titove smrti jeste jedna od najneverovatnijih istorija koja preciznošću sačuvanih pisama potencijalnih saradnika, kao odgovora na poziv Javnosti, svedoči o intelektualnoj i političkoj širini Beograda u vremenu preteće krize koja se krajem veka pretvorila u apokalipsu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Periodika
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Službeni glasnik:Institut za književnost i umetnost; 2011; Broširani povez; ćirilica; 23 cm; 317 str.; 978-86-519-0383-3;