knjizara.com
C++ opušteno, prevod drugog izdanja
vodič za početnike uz koji se osećate pametnim

Brian Overland (autor)

C++ opušteno, prevod drugog izdanja
1881 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Ako odavno želite da naučite da programirate ili konkretno da naučite široko upotrebljavan programski jezik C++, C++ opušteno, prevod drugog izdanja idealan je način da započnete.
Pisano je na isti način koji je prvom izdanju obezbedio oduševljene prikaze. Autor najpre iznosi kratke, jednostavne primere koji se lako unose; zatim, posle nekoliko pročitanih poglavlja već pravite korisne pomoćne programe i igrice i koristite računar za rešavanje zanimljivih slagalica. Taj pristup je dobrodošlo odstupanje od mnogih tekstova o programiranju koji se brzo zaglibe u složene i ponekad besmislene primere. Ovde ćete naći,

detaljno objašnjeno i jasno ilustrovano, sve što vam treba da biste brzo naučili da programirate i da se pri tom lepo provodite!
Da, programiranje može da bude težak zadatak, a C++ je jezik koji često koriste profesionalci. U stvari, mnoge od najsjajnijih igrica, grafika i internet aplikacija urađene su u C++-u, a on se koristi čak i na roverima poslatim na Mars. Ali sam jezik, kao čudovište sa slike na koricama, ne mora da bude tako strašan. Kada se počne od osnovnih elemenata pa se oni prošire kroz jednostavne primere i praktične vežbe i objasne se razlozi i trikovi na koje se oslanja svako svojstvo jezika, zapanjićete se kojom brzinom možete da napredujete.
Uz knjigu C++ opušteno, prevod drugog izdanja vi ćete
- naučiti osnove C++ programiranja
- početi da pišete vlastite programe
- shvatiti kako i zašto svaki deo programa radi to što radi
- praviti koristan i višekratno upotrebljiv programski kôd
- razumeti objektno orijentisano programiranje – konačno objašnjeno jednostavnim jezikom
Iako je kompatibilno sa skoro svim verzijama jezika C++, ovo izdanje je ažurirano tako da pokriva značajna svojstva najnovijeg i najšireg C++ standarda (C++11). Bilo da želite da učite C++ programiranje radi zabave ili razmišljate o karijeri programera, ova knjiga predstavlja izvanredan izbor.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: C++
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: CET; 2012; latinica; 24 cm; 528 str.; 978-86-7991-362-3;