knjizara.com
Čist C++ 20
obrasci održivog razvoja softvera i najbolje prakse

Stephan Roth (autor)

Čist C++ 20
2420 din
U korpu

Obrasci održivog razvoja softvera i najbolja praksa
Napišite savremeni, proširivi i izdržljivi softver koji možete održavati pomoću modernog jezika C++. Ova knjiga, ažurirana za nedavno objavljeni standard C++ 20, obavezna je za svakog programera, softverskog arhitektu ili vođu tima koji su zainteresovani za dobro izrađen C++ kod i koji takođe žele da uštede na troškovima razvoja. Ako želite da naučite da napišete bolji C++ kod, knjiga „Čist C++ 20“ je upravo ono što vam treba. Napisana je za C++ programere svih nivoa veština i na primerima pokazuje kako se može napisati razumljiv, fleksibilan, održiv i efikasan C++ kod. Čak i ako ste sezonski pr

ogramer za C++, u ovoj knjizi postoje informacije i tačke podataka koje će vam biti korisne u vašem radu.
Ako ne vodite računa o svojoj bazi kodova, možete proizvesti veliku, neurednu i neodrživu „zver“ na bilo kojem programskom jeziku. Međutim, posebno projekti na C++-u često postaju neuredni i obično postaju „noćna mora“ kada je reč o održavanju. Postoji mnogo C++ koda koji izgleda kao da je napisan osamdesetih godina prošlog veka i koji ignoriše principe i praksu dobro napisanog i modernog jezika C++.
Čini se da su programere C++ zaboravili oni koji „propovedaju“ principe izrade softvera i čistog koda. Veb je prepun primera C++ koda koji mogu biti veoma brzi i visokooptimizovani, ali su njihovi programeri potpuno ignorisali elementarne principe dobrog dizajna i dobro napisanog koda. U ovoj knjizi je objašnjeno kako da to izbegnete i kako da najbolje iskoristite vaš C++ kod. Otkrićete da vaše pisanje koda postaje efikasnije i, što je najvažnije, zabavnije.

Šta ćete naučiti:
Steći ćete zdrave principe i pravila za čisto kodiranje na jeziku C++.
Izvršićete razvoj koji je vođen testovima (TDD).
Bolje ćete modulirati svoju C++ bazu koda.
Otkrićete i primenićete projektne obrasce i idiome C++jezika.
Napisaćete C++ kod u objektno-orijentisanom i u funkcionalnom stilu programiranja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: C++
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 489 str.; 978-86-7310-567-3;