knjizara.com
Buđenje Rafaela

Lesli Forbs (autor)

Buđenje Rafaela
rasprodato

Godina 1993: u zemlji koju potresaju suđenja zbog korupcije u koju su umešani država, krupni poslovi i Vatikan, ljude u idiličnom gradiću Urbino, mestu rođenja Rafaela, kao da više zanimaju ljubavne intrige od politike, jedina im je briga lavina lažnih čuda. A onda se, nakon nekoliko godina odsustva, vraća grof Malaspino, a njegova pomoć u restauraciji Rafaelove slike La Muta („Nema žena“) nateraće na nasilje jednu ženu bez moći govora.
Da li ta žena zna užasnu tajnu Malaspinove prošlosti? Da li je svedok bukvalno „neizrecivog“ zločina, koji bi mogao da uzdrma mir Urbina? Njeno ćutanje kao da ide n

a ruku svima osim nežnoj Šarloti Penton, koja se bavi restauracijom umetničkih dela – kao i televizijskoj ekipi, predvođenoj Donom Riko, koja nije u stanju da zaćuti da bi spasla svoj život... ili bilo čiji drugi. Ovo je i politički triler, ali i istraživanje naše čudesne sposobnosti za obnavljanjem. «Buđenje Rafaela» dočarava Italiju u kojoj su komično i tragično, romantično i nasilno međusobno gusto isprepleteni.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kanadska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2005; latinica; 24 cm; 309 str.; 86-7346-492-7;