knjizara.com
Božji jezik
naučnik iznosi dokaze u prilog postojanju Boga

Fransis S. Kolins (autor)

Božji jezik
rasprodato

Fransis Kolins, jedan od vodećih svetskih genetičara, rukovodilac revolucionarnog Projekta ljudskog genoma, i u mladosti čvrsti agnostik, u svojoj prvoj knjizi iznosi dugogodišnje životno iskustvo koje ga je od odbijanja Boga dovelo do prihvatanja nužnosti njegovog postojanja.
Kolins je do svog duhovnog preobražaja došao koristeći se upravo analitičkim umom i logikom svojstvenom vrhunskom naučniku, kroz godine rada na zapaženim medicinskim projektima, čime dokazuje da vera i nauka ne moraju da stoje na suprotnim stranama ljudske spoznaje.
Naprotiv,

one predstavljaju dva podjednako važna pola ljudskog bića – potrebu da se čovek i svet oko njega racionalno razumeju primenom naučnog metoda, ali i nužnost da se moralni zakon, sastavni deo gotovo svih kultura na planeti Zemlji, objasni nečim iznad statističke slučajnosti dvostruke spirale DNK. Ko ili šta je Bog i koja je njegova uloga u nastanku života na Zemlji? Da li negde u hladnoj naučnoj računici ima mesta za Božji jezik?

REKLI SU O KNJIZI :

Ova odlična knjiga objedinjuje Kolinsovo lično iskustvo i rezultate njegovih genetskih istraživanja, s posebnim naglaskom na neka od najvažnijih pitanja iz oblasti duhovnosti i nauke, dajući veoma dragocen doprinos svojim tumačenjem ljudske evolucije. - Pablišers Vikli

Ohrabruje način na koji jedan tako važan svetski naučnik tumači genetski kod kao Božji jezik.- Vašington Post

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Apologetika , Teologija
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Profil knjiga; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 274 str.; 978-86-6059-026-0;