knjizara.com
Bonton - knjiga o lepom ponašanju

Svetlana Stamenić (autor)

Bonton - knjiga o lepom ponašanju
rasprodato

Budite fini i dozvolite drugima da budu fini prema vama. Ne zaboravite na četiri osnovne reči koje možete da primenite u svakoj neprilici: hvala, oprostite, molim i izvolite i ubrzo ćete osetiti rezultate lepog ophođenja.
Šta je bonton? Bukvalno prevedena francuska reč bonton znači dobar ton. Ali čemu služi? Odgovor na ovo pitanje nije tako jednostavan kao što izgleda. Bonton označava pravila lepog i pristojnog ponašanja u svakodnevnom životu. Mišljenje da je bonton lepo ponašanje u visokom društvu nije tačno, jer bonton predstavlja smernice ponašanja za sve, uvek i svuda, bilo da smo sa nekim ili sami. Tekuće potrebe lju

di zahtevaju stalno menjanje, usavršavanje i prilagođavanje bontona, pa činjenica da je nekad bilo pristojno srkati kafu ne znači da i danas treba da čujemo te zvuke za stolom. Zato se kaže da je svrha bontona nije da sputava ljude jer je prilagodljiv situaciji i atmosferu čini prijatnom. Uvažavanje pravila ponašanja na nekim mestima pokazuje da ih poštujemo (pozorišta, crkve...), tako da nema mesta tvrdnjama da je bonton rezervisan samo za snobove.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Bonton
Ostali naslovi iz oblasti: Kuća i domaćinstvo

Izdavač: Leo commerce; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 176 str.; 978-86-7950-142-4;