knjizara.com
Boja milosti
jednostavan i inspirativan vodič za prevazilaženje depresivno-anksioznih poremećaja uz pomoć umetničke aktivnosti

Nebojša G. Đurović (autor)

Boja milosti
rasprodato

Nema onoga ko nekad u životu nije osetio tugu ili prošao kroz period bezvoljnosti. Tuga dolazi sa normalnim životnim okolnostima i ne može se izbeći. Ona nas s druge strane i obogaćuje, čini jačima i svesnijima životnih vrednosti. Danas se za tugu često koriči reč depresija. Ali neko ko je jednom osetio pravu, izraženu depresiju rećiće vam da je taj osećaj daleko intenzivniji, mukotrpniji i teži nego obična tuga. Gde je granica između posledica normalnih psihičkih stanja i bolesti?
Da je reč o ozbiljnoj bolesti govori i prognoza Svetske zdravstvene da će depresija u prvoj polovini XXI veka biti najveći mentalni problem.
Nebojša G. Đurović je kroz knjigu

Boja milosti pokušao da pronađe put kroz „mračan tunel“ u kome se mnogi mogu zaglaviti.
Knjiga je sastavljena iz tri dela. Prvi deo je posvećen razmatranju depresivnih stanja, strahu od praznina koje ostavljaju depresivna razmišljanja i praktičnim savetima za borbu sa bolešću kroz stvaralaštvo i umetnost.
Drugi deo knjige je likovna prezentacija teorijskog dela. Poruka autora je da se crteži interpretiraju s terapeutom.
Treći deo Boje milosti su pesme u kojima autor sa izuzetnom senzitivnošću i poteskom nadarenošću iznosi sopstvene emocije vezane za bolest od koje je i sam patio.
Boja milosti se može čitati kao svedočanstvo jedne velike borbe ali i kao inspirativan vodič za prevazilaženje depresivno-anksioznih pormećaja uz pomoć umetničke aktivnosti.
„Ova knjiga treba da nađe put do čitalaca, kako profesionalnih psihijatriskih stručnjaka, psihologa, socijalnih radnika, okupacionih terapeuta, tako i osoba koje u svojoj okolini imaju problem pred kojim se našao i autor otkrivši stvaralaštvo kao put izlaska iz depresivnih dubina.“
Iz recenzije prof. dr sc. Petra Bokuna, neuropsihijatra

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Depresija , Strah , Optimizam
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Mono & Manjana; 2009; latinica; 20 cm; 157 str.; 978-86-7804-175-4;