knjizara.com
Bliznakinje sa Hajgejta

Odri Nifeneger (autor)

Bliznakinje sa Hajgejta
rasprodato

Šest godina posle vrtoglavog uspeha Vremeplovčeve žene, Odri Nifeneger vraća se sa izuzetnim i nezaboravnim romanom, koji počinje pismom čiji će sadržaj izmeniti sudbine glavnih junaka. Džulija i Valentina Pul su pomalo neobične dvadesetpetogodišnje Amerikanke naizgled nezainteresovane za studiranje, traženje posla, ili za bilo šta izvan njihovog ušuškanog doma u čikaškom predgrađu. Jednog jutra primiće pismo od advokata koji ih obaveštava da je Elspet Noblin, njihova tetka koju nikada nisu upoznale, preminula i ostavila im svoj stan u Londonu. Ipak, postoje dva u

slova da ostvare pravo na nasledstvo: da u kući žive najmanje godinu dana pre nego što odluče da je prodaju i da njihovi roditelji nikada ne uđu u kuću.
Devojke se sele u Elspetin stan, koji se graniči s grobljem Hajgejt. Shvataju da su stanari te zgrade čudni: Martin, genijalni, šarmantni sastavljač ukrštenica, pati od teškog oblika opsesivno-kompulzivnog poremećaja; Marajke, Martinova posvećena ali zarobljena žena; Robert, Elspetin neuhvatljivi ljubavnik, istoričar groblja. Kako devojke bivaju uvučene u napete živote tetkinih suseda, tako otkrivaju da je mnogo šta živo na Hajgejtu, uključujući – možda – njihovu tetku, koja kao da ne može da ostavi svoj stari stan i život za sobom.
Ovo je roman koji ispreda čarobnu priču o ljubavi i identitetu, o tajnama i sestrinstvu, i o istrajnosti života – čak i nakon smrti.

„Izvanredni likovi ovom romanu zasigurno će obezbediti dug boravak na listama bestselera.“
Telegraph

„Jedinstveni likovi i majstorski opisi Londona kakvog ga samo možete poželeti čine ovu knjigu domišljatom i veoma šarmantnom.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 421 str.; 978-86-521-0522-9;