knjizara.com
Beograde, dobro jutro 2

Dušan Radović (autor)

Beograde, dobro jutro 2
934 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu.Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.
Ova knjiga je izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – „Beograde, dobro jutro“. Beogradska radio-stanica Studio B nalazi se na najvišem, 23. spratu Palate „Beograd“ u Masarikovoj ulici.
Od jula 1975. do novembra 1976. autor je sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 časova i 15 minuta.
Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno određivati ime i rod. Autor bi najradije

i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena.Ova knjiga je izbor tekstova iz emisije Prvog programa STUDIJA B - "Beograde, dobro jutro".
Beogradska stanica STUDIO B nalazi se na najvišem, 23. spratu Palate Beograd u Masarikovoj ulici.
Od jula 1975. do jula 1977. godine autor je, iz Studija sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakog jutra u 7 časova i 15 minuta.
Zbog visine Palate Beograd, položaja na kome se nalaiz i uloge STUDIJA B u životu Beograda i Beograđana, nije bilo zgodnijeg mesta odakle bi se u Beogradu moglo poželeti dobro jutro.
U knjizi niije promenjen oblik tog jutarnjeg radio-pozdrava.
Kako je u knjigu ušao samo manji deo emitovanih tekstova, kalendar je znatno proređen. Sve što je zasluživalo da se nađe u knjizi stalo je ispod sto datuma.
Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno određivati ine i rod.
Autor bi najradije i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Satira, humoreske, aforizmi

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 396 str.; 978-86-521-3154-9;