Aquae passeris o Mileni Pavlović Barili

Adele Macola (autor)

Aquae passeris o Mileni Pavlović Barili

rasprodato

Sve što se o ključnim događajima iz života Milene Pavlović Barili može reći i potvrditi Adele Macola je u svojoj knjiz pokušala da kaže. Istina je merilo i cilj Macolinog pisanja. Ali ova knjiga je napisana i s namerom da pokaže skrivenu istinu života ličnosti kojima se bavi, posebno Milene Pavlović Barili, da razjasni ne samo tamne pojedinosti iz njihovih biografija, nego i njihove sudbine, to će reći ono što je zdravom razumu, manje-više, nedostupno i što je oduvek bilo predmet mitologizacije ili metafizičkog mišljenja.


Valja imati na umu da Macola piše romansiranu biografiju Milene Pavlović Barili, možda bi bilo preciznije reći, porodice Barili, i to skupnu biografiju porodice koja, zapravo, nikada nije živela zajedno, kao porodica (junaci ove knjige su i Danica Pavlović i Bruno Barili), no čije unutarnje veze nikada nisu bile pokidane, kao što nikada nisu mogle biti uspostavljene.
Junak ove knjige, ove priče, nije ni Milena, ni Danica, ni Bruno Barili, nego ljubav u kojoj se daje ono što se nema. Izgleda da je patos onoga što nedostaje odlikovao i oblikovao živote ove porodice - to pita Milena sebe, svoju majku, svoga oca i istraživača ovih tajni.
Radoman Kordić


Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Hesperia; 2009; latinica; 20 cm; 315 str.; 978-86-7956-021-6;