knjizara.com
Antikancer - novi način života

David Servan-Šrajber (autor)

Antikancer - novi način života
rasprodato

Dok kontroverze oko prirodnih pristupa lečenju raka i dalje zauzimaju mesto u polemikama među lekarima i istraživačima, knjiga Antikancer Davida Servana-Šrajbera u međuvremenu je postala svetski bestseler.
David Servan-Šrajber, istraživač i „zvezda u usponu“ Pitsburškog univerziteta, u trideset prvoj godini otkrio je da ima nimalo bezazlen rak mozga. Kao odgovoran lekar, a pre svega kao čovek odgovoran prema sebi, Šrajber se odlučio na sve klasične i nezamenljive metode lečenja i uspešno prebrodio prvu krizu. Kada mu se posle nekog vremena, međutim, bolest povratila, kod njega se, kako sâm pripoveda, javio prirodan strah i pitanje da li je šta važno propustio. Preispitujući svoje lek

arsko-pacijentske odluke i postupke, Šrajber otkriva da je zanemario „zemljište“, tle sopstvenog organizma na kome bujaju ili venu podjednako i prirodne odbrambene snage tela i ćelije raka. Sa sebi svojstvenom naučnom strašću, on se dao u prikupljanje sve validne i čvrsto zasnovane medicinske i statističke literature o „prirodnim pristupima“, tj. načinima da se organizam dodatno ojača u borbi protiv raka. U tom smislu, Antikancer je svojevrstan sažetak svih tih dragocenih i često teško dostupnih informacija, uključujući i one o mehanizmima raka, imunostistema i njihove međusobne borbe.
Sa akcentom na zdravoj ishrani, okruženju, fizičkoj aktivnosti, kontroli stresa i posvećivanju sebi, Antikancer spada u one retke „bukvare zdravlja“ koji su primenljivi u svakom zdravstvenom stanju i svakoj životnoj dobi. S novim načinom života i novom svešću kakve će bar donekle usvojiti nakon čitanja, svaki čitalac ove knjige svakako će osetiti zahvalnost na znanju, iskustvu i podršci koju je pisac podelio s njime.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Onkologija , Tumori , Rak
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 362 str.; 978-86-521-0609-7;