knjizara.com
Android aplikacije: programiranje korak-po-korak
+ Eclipse - razvojna platforma + JAVA objektno orijentisano programiranje

Stefan Švark (autor)

Android aplikacije: programiranje korak-po-korak
rasprodato

Android operativni sistem je sve zastupljeniji na pametnim telefonima i tablet računarima. Zahvaljujući tome, svakog dana se objavljuju nove korisničke aplikacije koje omogućavaju prilagođavanje telefona ili tableta potrebama i željama pojedinačnog korisnika. Konstantno povećanje brzine i procesorske snage ovih prenosivih uređaja sada već omogućava izvršavanje aplikacija koje su pre svega nekoliko godina zahtevale desktop računar ili specijalno projektovan hardver. Pored toga, gotovo svaki pametni telefon u stanju je da odredi vašu tačnu geografsku poziciju, snima video zapis - i još mnogo toga.
Kada je reč

o prilagođavanju pametnog telefona vašim potrebama, ne morate biti ograničeni na korišćenje dostupnih aplikacija, iz prostog razloga što je stvaranje vaših sopstvenih aplikacija i programiranje Android uređaja jednostavnije nego što mislite.
Ova knjiga predstavlja uvod u programiranje aplikacija za Android uređaje. Način rada Android sistema objašnjen je korak po korak, sa ciljem da se prikaže na koji način se lične aplikacije mogu programirati.
Predstavljen je širok raspon aplikacija, zasnovan na solidnom broju direktnih primera koji pokrivaju sve od jednostavnih matematičkih programa, očitavanja senzora i GPS podataka, sve do programiranja za napredne Internet aplikacije. Pored pisanja aplikacija u programskom jeziku Java, ova knjiga takođe objašnjava i kako se aplikacije mogu programirati pomoću JavaScript ili PHP skripti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Android
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2013; Broširani povez; latinica; 25 cm; 241 str.; 978-86-915999-3-5;