knjizara.com
Kotlin za Android aplikacije

Alex Forrester (autor)

Kotlin za Android aplikacije
3190 din
U korpu

Oslobodite snagu Android programiranja da biste izgradili skalabilne i pouzdane aplikacije, primenom najbolje prakse u industriji
Ključne karakteristike:
- Izgradite aplikacije pomoću jezika Kotlin, Google-ovog preferiranog programskog jezika za razvoj Android aplikacija
- Pronađite rešenja za razvojne izazove uz uputstva iskusnih Android profesionalaca
- Poboljšajte svoje aplikacije dodavanjem vrednih funkcija, koje koriste naprednu funkcionalnost

Opis knjige
Želite da počnete razvoj aplikacija korišćenjem Android 13, ali ne znate odakle da počnete? Izgradnja

Android aplikacije pomoću jezika Kotlin je sveobuhvatan vodič, koji će vam pomoći da počnete praksu razvoja Android aplikacija.
Ovu knjigu počinjemo osnovama razvoja aplikacija, omogućavajući vam da koristite Android Studio i Kotlin da biste počeli izgradnju Android projekata. Uz vođene vežbe naučićete da kreirate aplikacije i da ih pokrenete na virtuelnim uređajima. Napredujući kroz poglavlja, saznaćete više o biblioteci Android RecyclerView, da biste na najbolji način iskoristili liste, slike i mape i da biste videli kako da preuzmete podatke sa veb servisa.
Takođe učićete o testiranju, da svoju arhitekturu održavate čistom, da razumete kako da sačuvate podatke i steknete osnovno znanje o obrascu injektiranja zavisnosti. Konačno, videćete kako da objavite svoje aplikacije u Google Play prodavnici.
Radićete na realističnim projektima, koji su podeljeni na male vežbe i aktivnosti, omogućavajući vam da izazovete sebe na prijatan i dostižan način. Izgradićete aplikacije za kreiranje kvizova, za čitanje novinskih članaka, proveru izveštaja o vremenskoj prognozi, skladištenje recepata, preuzimanje informacija o filmovima i za podsećanje gde ste parkirali automobil.
Do kraja ove knjige, imaćete veštine i samopouzdanje da izgradite sopstvene kreativne Android aplikacije korišćenjem jezika Kotlin.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Android
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 700 str.; 9788673105918;