knjizara.com
ADHD I ADD - Poremećaj pažnje iz drugog ugla

Saša Stepanović (autor)

ADHD I ADD - Poremećaj pažnje iz drugog ugla
1238 din
U korpu

Da li je dete nemirko ili ima ozbiljniji problem? Koliko je učenika prošlo kroz naš školski sistem, a mi nismo imali metode i načine kako da mu pomognemo? Možda baš sada u nastavnoj praksi imate susret sa ovakvim detetom, a u vama su pomešana osećanja jer ponekad pomislite da je situacija van kontrole.
Bilo da ste roditelj ili zaposleni u školi, sigurno ste mnogo puta preispitivali svoje stavove i postupke: da li ste bili previše strogi i zahtevni, jeste li bili nedosledni i popustljivi, da li ste dovoljno sposobni da se izborite sa izazovima koje sa sobom donosi nedostatak pažnje udružen sa hiperaktivnošću.
Nikad nećem

o do kraja saznati odgovore na pitanja koja sebi postavljamo, ali će nas rad dr Stepanovića podstaći na razmišljanje i iz nas izvući ono najbolje, da nas osnaži i uveri kako i najsposobniji roditelji i nastavnici imaju brojne nedoumice i preispitivanja, da uvek iznova traže način da pomognu ovoj deci čiji je svaki postupak zapravo pokušaj da nam ukažu na problem.
Monografija ističe dve stvari koje su od najvećeg značaja u postizanju zadovoljavajućih rezultata: ljubav i konzistentnost. Upravo tim redosledom. Ako dete ne oseća našu brižnost, ako jednog dana radimo dobro, a sledećeg odustanemo, ako dozvolimo sebi da vikanjem i frustracijom odgovorimo na ponašanje deteta, vratićemo se na početak.
Neka ADHD i ADD deca postala su srećni, uspešni, energični i beskrajno kreativni ljudi koji daju veliki doprinos svojoj zajednici, ali put kojim su prošli od detinjstva do odraslog doba najčešće je pun lutanja i teškoća. Na nama je da im damo krila i snagu da polete.


Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Akademija za humani razvoj; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 208 str.; 978-86-81394-03-8;